Anders dan tijdens de jubileumeditie vorig jaar heeft WinterWonderBeek (WWB) dit jaar geen roetsjbaan, meldt de Stichting WinterWonderBeek. Het was een zeer geslaagde toevoeging aan de activiteiten rondom de schaatsbaan, maar vanwege de herinrichting van het marktplein konden betrokken partijen het niet eens worden over een geschikte plek.
De locatie waar de roetsjbaan vorig jaar stond, is nu niet meer mogelijk. Het voorstel van de stichting was om hem dan evenwijdig aan de zaal van Marktzicht te zetten, maar daar kon de gemeente zich niet in vinden. Ook óp het parkeerterrein zou problemen geven, omdat er veel parkeerplaatsen mee zouden zijn gemoeid. Het alternatief was de toegangsweg tot de parkeerplaats op de Markt vanaf café De Swaen. Maar dat zou betekenen dat die weg opnieuw een maand afgesloten zou zijn, en dat leidde ook tot verzet.

Daarom heeft de stichting besloten dat er dit jaar geen roetsjbaan komt. ,,Wij vinden het van belang dat WinterWonderBeek wordt omarmd door het hele dorp’’, verklaart voorzitter Gert-Jan Bartels het besluit om er dit jaar van af te zien. Dit betekent overigens niet het einde van de vorig jaar zo bejubelde attractie van WinterWonderBeek. De stichting probeert de roetsjbaan volgend jaar op creatieve wijze en in goed overleg toch terug te krijgen bij het evenement.

 

De stichting is al ver met de voorbereidingen voor de schaatsbaan en alles wat erbij hoort. Het wordt weer een boordevol programma tussen 12 december en 2 januari, met veel vertrouwde en nieuwe activiteiten, voor alle leeftijden.

(bron: Prinsenbeeknieuws)

 

Evenementen­sponsoren Winter­­Wonder­­Beek

Jumbo Miegielsen

Jumbo Miegielsen