• WinterWonderBeek

  WinterWonderBeek

 • Schaatsplezier

  Schaatsplezier

 • Activiteiten

  Activiteiten

 • Sportiviteit

  Sportiviteit

 • Live muziek

  Live muziek

 • Een pratende kerstboom

  Een pratende kerstboom

 • Glijden van de roetsjbaan

  Glijden van de roetsjbaan

 • Sprookjesachtige sfeer

  Sprookjesachtige sfeer

 • Van zaterdag 9 december

  Van zaterdag 9 december

 • Tot en met donderdag 4 januari

  Tot en met donderdag 4 januari

De aanleiding is tweeledig. De vernieuwde Markt is eind 2019 voor het eerst in gebruik genomen. Tijdens de evenementen werden planten in de groenbakken kapotgetrapt. Om dit tegen te gaan werden er beschermingsmaatregelen aangedragen die niet eenduidig en moeilijk te handhaven waren. De verwachting is, dat door regelmatig onderhoud te plegen en tijdig de beplanting te herstellen wanneer dit nodig is, de groenvoorziening er steeds netjes erbij ligt. Daarnaast zou het een kans bieden om rondom de feestdagen de grote pratende kerstboom dichter bij de schaatsbaan en de roetsjbaan van WinterWonderBeek te betrekken.

In overleg met de gemeente is gekeken wat de mogelijkheden zijn. Dit heeft geleid tot een dorps-/wijkdeal met de gemeente. Dit houdt in dat alle organisatoren gezamenlijke het onderhoud van de bakken op zich gaan nemen. Het grote voordeel is dat de verenigingen tijdens hun evenement de verantwoordelijk nemen en niet bij iedere aanvraag een plan moeiten indienen bij de gemeente voor de bescherming van de groenbakken. Mocht er tijdens een evenement toch schade ontstaan aan bijvoorbeeld de betonnen randen of afvalbakken, dan is de betreffende organisatie verantwoordelijk voor het herstel. Daarbuiten is dat de gemeente.

De gemeente stelt een budget beschikbaar waarmee naar verwachting de kosten van onderhoud en herstel van beplanting gedekt kunnen worden. Vooral omdat een deel van het onderhoud door vrijwilligers en hovenier RB Totaaltuinen wordt gedaan. Winterwonderbeek is het eerste aanspreekpunt en onderhoud de contacten met de gemeente.

De organisatoren zijn dan ook heel erg verheugd met de dorps-/wijkdeal. Om dit te benadrukken wordt tijdens de festiviteiten met Koningsdag op 27 april om 13.00 uur op de Markt de dorps-/wijkdeal ondertekend door de vertegenwoordigers van de zes evenementenorganisatoren en wethouder Bruins namens de gemeente Breda.

Bij vragen kan er contact opgenomen worden met Huib Jansen (06-29320749) of Gert-Jan Bartels (06-49742161).

Evenementsponsoren

Alexander de Bont Bouw- en Aannemingsbedrijf

Alexander de Bont Bouw- en Aannemingsbedrijf

Kober Kinderopvang

Kober Kinderopvang

Allcamps Nederland bv

Allcamps Nederland bv

Crefinsta

Crefinsta

Gemeente Breda

Gemeente Breda