Hart van Nederland over "de pratende kerstboom":

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/opmerkelijk/pratende-kerstboom-prinsenbeek

Bron: Hart van Nederland

Door corona kon de jaarlijkse schaatsbaan in Prinsenbeek voor de tweede keer op rij niet doorgaan. Een dikke domper, maar stichting WinterWonderBeek liet zich niet kisten. Carnavalsvereniging Kleppers & Co werd ingeschakeld en dankzij het resultaat van deze samenwerking denkt niemand meer aan de schaatsbaan, want heel Prinsenbeek is nu in de ban van een torenhoge pratende kerstboom.

De boom is 17 meter hoog en gemaakt van 146 kerstbomen. Er hangen een lichtsnoer van 250 meter en 120 versiersels in. Daarmee veegt Prinsenbeek de vloer aan met het naburige Breda, stelt Gert-Jan van WinterWonderBeek tevreden vast.

"Breda heeft altijd een kerstboom, die kost zo'n 100.000 euro en wij dachten: dat kunnen wij beter. Zo is dit project ontstaan", legt hij uit aan Hart van Nederland. "De boom in Breda is 13 meter hoog, die hebben wij overtroffen." En, ook bepaald niet onbelangrijk, dat boompje in Breda kan voor dat geld niet eens praten...

Goed verhaal
Elk halfuur vertelt de boom in Prinsenbeek een verhaaltje over kapotte kerkklokken in het dorp en alle kinderen - en ook hun ouders - hangen aan zijn naalderige lippen. Maar de boom is niet alleen voor de leuk, hij heeft ook een functie, vertelt Herman van WinterWonderBeek. "Wij hopen zo ook nog een beetje geld op te halen om de kapotte klok waar de boom een verhaal over vertelt, te maken."